Over ons

Wanneer je de deur van Adana Grill House opent, glijd je zachtjes een andere wereld binnen, waar de geur van gegrild vlees en versgebakken pizza's je begroet als een warme omhelzing. Jij, de gast, voelt je meteen opgenomen in de familie – want zo zie ik jou, een geliefde bezoeker aan mijn tafel.


Als eigenaar ben ik opgegroeid tussen marktkramen van Adana en de chaotisch gezellige pleinen van Istanbul, waar kruiden tot leven komen en elke maaltijd begint met een glimlach. Mijn handen herinneren zich nog de eerste keren dat ik een sappige kebab sneed, het geheim van onze Adana kebab: mals lamsvlees, gekruid met nét dat tikkeltje meer pit, langzaam gegaard boven gloeiende kolen. Je hoort het vlees sissen, ruikt de zoete verleiding van paprika en komijn, en even sluit je je ogen om met al je zintuigen te genieten.

Maar Adana Grill House is meer dan Turkse roots. Mijn reizen brachten mij naar het hart van Italië, waar passie voor vuur en verse ingrediënten mijn verbeelding vulden. Wij bereiden niet enkel heerlijke köfte en lamskoteletten, heerlijke pizza's met smeltende mozzarella en pasta's om van te smullen staan ook op het menu.

Misschien is het de gezellige rumoerigheid of de flakkerende kaarsen, maar bij Adana voel je je nooit gehaast. Elk gerecht krijgt de tijd die het verdient, zoals elke klant de aandacht die hij nodig heeft. Ons motto is: Dining together is the oil of friendship.

Wanneer je na afloop de deur weer opent en de avondlucht in stapt, hoop ik dat je een stukje Adana met je meedraagt: de warmte, de smaken, het gevoel welkom te zijn. Adana Grill House is meer dan een restaurant. Het is mijn herinnering, jouw ervaring en samen onze nieuwe traditie aan het worden. Welkom thuis – hier wordt grillkunst een feest voor al je zintuigen.